Poniżej przedstawiamy przykładowe menu na przyjęcia okolicznościowe. Wszelkie dania prosimy traktować jako propozycje: możemy przygotować także inne potrawy, zgodnie z Państwa oczekiwaniami.
I DANIE NA CIEPŁO
Rosół z kluseczkami,
Flaczki domowe,
Zupa krem szparagowa,
Zupa krem brokułowa.
II DANIE NA CIEPŁO
Polędwiczki wieprzowe nadziewane suszonymi pomidorami w otoczce z bekonu w sosie z zielonego pieprzu i koniaku,
Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo – pieprzowym,
Kotlet schabowy,
Schab pieczony w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami i koperkiem,
Rolada schabowa faszerowana jarzynami w sosie jarzynowym,
Filet z indyka w sosie żurawinowym,
Rolada z indyka ze szpinakiem w sosie szpinakowym,
Kaczka pieczona podana w sosie wiśniowym,
Kurczak pieczony (oddzielnie udko i oddzielnie podudzie) garnirowany ananasami,
De’volaille,
Cordon Bleu z pieczarkami lub szynką (z piersi z kurczaka lub ze schabu).
III DANIE NA CIEPŁO
Pieczony karczek w sosie z grzybów leśnych podany z kluskami śląskimi,
Zupa gulaszowa,
Półmisek mięs (golonka po bawarsku, żeberka pieczone, mini sznycelek lub pałki z kurczaka),
Zrazy z szynki wieprzowej faszerowane mięsem z indyka.
IV DANIE NA CIEPŁO
Barszcz czerwony podany z pasztecikiem,
Żurek z jajkiem i białą kiełbaską.
DODATKI DO DAŃ GŁÓWNYCH
Ziemniaki z koperkiem,
Ziemniaki opiekane,
Kluski śląskie.
WARZYWA DO WYBORU
Warzywa gotowane na parze,
Młoda kapusta,
Buraczki zasmażane,
Kapusta modra na bazie soku z czarnej porzeczki,
Bukiet surówek.
PRZYSTAWKI ZIMNE
Półmisek mięs pieczystych,
Pasztet z ćwikłą,
Jajka faszerowane na trzy sposoby,
Roladki schabowe z musem chrzanowym zalane galaretką,
Kolorowe roladki w cieście biszkoptowym,
Roladki z białej szynki ze szparagami w galarecie koperkowej,
Ryba po grecku,
Tymbaliki z kurczaka,
Galaretka z nóżek wieprzowych,
Śledziki marynowane.
SAŁATKI
Sałatka brokułowa
Sałatka z wędzonym kurczakiem,
Sałatka śledziowa,
Sałatka z rukoli i roszponki z kawałkami łososia z sosem winegret,
Sałatka ze szpinaku z marynowaną gruszką , serami pleśniowymi, owocami i chutneyem,